培訓

網校

教材

題庫

您現在的位置:廣州成考網>備考資料>專升本試題>2020年成考專升本《英語》練習題及答案8

2020年成考專升本《英語》練習題及答案8

時間:2020年01月02日 廣州成考網,專注成人高考

導讀:成人高考英語是大家相對于其他科目能多拿分的科目。為方便考生,廣州成考網的小編整理了成考英語復習資料,以下2020年成考專升本《英語》練習題及答案8,希望對大家有用!

一、交際英語

1.- When are you going on holiday?

- _________

A.Last night.

B.Next week.

C.By plane.

D.With my brother.

答案:B

2.- Thank you ever so much for your lovely gift.

- _________

A.Never mind

B.I'm glad you like it.

C.Please don't say so.

D.No, It's not so good.

答案:B

3.- I didn't mean to do that. Please forgive me.

- _________

A.Not too bad.

B.That's all right.

C.It's a pleasure.

D.Thank you.

答案:B

4.- Is it possible for you to work late tonight?

- _______

A.I like it.

B.I'll do that.

C.I'd love to.

D.I think so.

答案:D

5.- Thank you for your invitation.

- _________

A.It doesn't matter.

B.It's a pleasure.

C.It's a small thing.

D.I'll appreciate it.

答案:B

二、閱讀理解

Today the official language of the United Sates and most of Canada is English. However, French almost became the official language because of a war.

The French and Indian War was fought between 1754 and 1763. The name of this war is not accurate because the war was actually between England and France. The Indian fought on the side of the French.

France and England were trying to gain control of North America. France held Canada, and England held part of what is now the United States. However, France tried to expand its land by moving southward into New York, Pennsylvania, Ohio, and Virginia. When the French built a fort on the Ohio River, the residents in Virginia sent George Washington to attack the fort in 1754. However, the French defeated Washington.

The French, aided by Indians, outsmarted(更精明) the English and won many early battles. Later, the British began to do well against the French. In the final battle in Quebec, Canada, General Wolfe of England faced General Montcalm from France. Both general died in this battle, but the English outlasted(比……持久)the French and won the battle. Thus, most of North America today has the English culture and language.

6.A good title for this selection is The French and Indian War.

A.T

B.F

答案:A

7.Most of North America today has the English culture and language.

A.T

B.F

答案:A

8.General Wolfe died in France.

A.T

B.F

答案:B

9.Washington lost his battle at the fort on the Ohio River at the end of the war.

A.T

B.F

答案:B

10.Both general died in the final battle.

A.T

B.F

答案:A

Morgan Rees has always been a good businessman. He used to own three petrol stations and was busy most of the time. When he was 65, the normal retirement age, he decided that he didn't want to stop, so he carried on working for another two years. Eventually, when he was nearly 68, his wife, Dolly, asked him to retire because she wanted to enjoy their old age together. Reluctantly, he handed over the business to his son.

But he was unhappy. He didn't know what to do with himself. Although he read a lot of books and he went on holiday to interesting places with his wife, he was bored and began to get depressed because he hated being retired.

Then one day he saw an advertisement in the newspaper and, without telling his wife, he bought a small crockery (陶器) factory. The next week he told his family. They were horrified and worried. They thought he was too old at 71 to start work again.

He is now 76 and he has expanded the company considerably. He has increased the number of staff from 6 to 24 and he has found many new customers for the products. He has developed the export market and has improved profits by 200%. He has opened a new design office and employed three young designers. They have been all over the world to get new ideas, and one of them has gone to France this week to a major trade fair. Most importantly, he hasn't been bored since he bought the factory.

11.The topic sentence of Para. 1 is ______.

A.Morgan Rees has always been a good businessman

B.he used to own three petrol stations and was busy most of the time

C.when Morgan Rees was 65, he got retired

D.reluctantly, he handed over the business to his son

答案:A

12.The topic sentence of Para. 2 is ______.

A.he didn't know what to do with himself

B.he went on holiday to interesting places with his wife

C.he was unhappy after he got retired

D.none of them

答案:C

13.Which of the following statements can best express the main idea of Para. 3?

A.One day he saw an advertisement in the newspaper.

B.He bought a small crockery factory in secret and started work again.

C.He told his family he bought a small crockery factory.

D.His family was horrified and worried when they learned he bought the small factory.

答案:B

14.What is the central idea of the last paragraph?

A.Morgan Rees has worked until he is 76.

B.Morgan Rees has developed the export market and improved the profits by 200%.

C.Morgan Rees hasn't been bored since he bought the factory.

D.Since he started working again, Morgan Rees has expanded the company considerably, which has enriched his retired life.

答案:D

15.The passage mainly deals with ______.

A.why Morgan Rees bought a small crockery factory

B.how Morgan Rees lived his retired life more happily by turning to work again

C.how Moran Rees became a good businessman

D.how Moran Rees expanded the company considerably

答案:B

三、詞匯與語法

16.It took me a long time to ________ the disappointment of failing the exam.

A.get over

B.get up

C.get into

D.get down

答案:A

17.He ______ to me last week.

A.is writing

B.writes

C.wrote

D.is written

答案:C

18.I don’t know _______ to deal with such matter.

A.what

B.how

C.which

D./

答案:B

19.When Lily came home at 5 p.m. yesterday, her mother _____dinner in the kitchen.

A.cooked

B.was cooking

C.cooks

D.has cooked

答案:B

20.The workers are busy ____models for the exhibition.

A.to make

B.with making

C.being making

D.making

答案:D

四、完型填空

Jody was ten years old when he decided he needed a job. He thought it might be fun to raise worms. He could sell them to farmers and people who fished. So in __21__, he bought many worms. But that winter the cold weather killed all the worms because he had not putthem in a warm place.

The next spring Jody __22__ again. He bought more worms, which he took good care of. When winter came, he took them inside, so they would stay warm. Many people bought his worms.

One day when Jody was twelve, he got a letter. It was from the state of New York. The letter said, " Everyone who __23__ things has to pay taxes!" Jody made only one dollar selling worms. But he still had to pay part of that money to the state. He told many people in his town what had __24__. Soon some people from a television station talkedwith Jody. Many people saw it and they began to write letters to the state. The letters now said that the law was __25__. Finally the law was changed. Children like Jody can now sell things without paying money to the state.

21.

A.sells

B.tried

C.unfair

D.spring

E.happened

答案:D

22.

A.sells

B.tried

C.unfair

D.spring

E.happened

答案:B

23.

A.sells

B.tried

C.unfair

D.spring

E.happened

答案:A

24.

A.sells

B.tried

C.unfair

D.spring

E.happened

答案:E

25.

A.sells

B.tried

C.unfair

D.spring

E.happened

答案:C

添加微信,快速了解成人高考

上一篇:2020年成考專升本《英語》練習題及答案9

下一篇:2020年成考專升本《英語》練習題及答案7

我來說兩句

已有0條評論

加微信,及時獲取成考資訊

成考網微信二維碼
中山大學成人高考培訓班2

資訊排行

  • 熱點
  • 推薦
  • 最新
  1. 1

    2018年成考報考時間以及注意事項

  2. 2

    成考專升本考上后還要讀幾年?

  3. 3

    2018年取消專升本

  4. 4

    2017年廣州暨南大學有自主招生嗎?

  5. 5

    2016年全國成人高校招生統一考試時間表

  6. 6

    2019年應該這樣了解成人高考

  7. 7

    成人本科的方式,成人本科要讀幾年畢業?

  8. 8

    廣東省2016年各類成人高校招生錄取最低控制分數線

  9. 9

    2018年專升本改革

  10. 10

    廣東省2015年各類成人高校招生錄取最低控制分數線

2020年成人高考教材資料

快速鏈接

關于我們|收藏本站|歷史版本|投訴建議|聯系我們|幫助中心|手機版| 分享到:

Copyright ? 2006-2020 廣州成考網 廣州成考網絡科技有限公司 版權所有

未經gzck.com.cn 授權不得轉載本站內所有資料 粵ICP備09002093號-3

廣州市海珠區昌崗東路271號(廣州市紡織服裝研究所)六樓全層 電話:13512711330

網上報警 安全聯盟官網驗證

粵公網安備 44010502000635號

電話咨詢

13512711330

教材購買

鐘老師

13602489835

兄弟赚钱寓意图